Spring naar content

Alles over een keuken op maat in 4 vragen

Een keuken op maat is een standaard die u tegenwoordig bij veel keukenzaken tegenkomt. Ondanks dat een keuken die naar uw persoonlijke afmetingen een maatwerk keuken is, gaan we bij Het Interieurhuys graag een stapje verder. Onze keukens zijn van het keukenkastje tot spoelbak volledig naar uw wensen samengesteld. Zo krijgt u niet alleen een keuken met afmetingen naar uw ruimte, maar een keuken op maat met een design die uw persoonlijkheid weerspiegeld. We leggen graag uit wat onze maatwerk keukens uniek maakt in ons nieuwste artikel.

Hoe wordt een keuken op maat gerealiseerd?

Perfectie wordt pas gecreëerd als het hele proces vanuit vakmanschap en expertise is ingericht. We leggen daarom graag aan u uit hoe een partij die vanuit deze pijlers handelt uw keuken op maat realiseert.

Interieurarchitecten die uw wensen omzetten naar een persoonlijk design

Misschien wel het belangrijkste moment naar een keuken op maat is wanneer de eerste schets nog gezet moet worden. Onze keukens op maat zien we als een verrijking van uw leven. We nemen dan ook alle tijd om uw wensen in kaart te brengen voordat we starten met tekenen. Pas dan kunnen we iets creëren wat u echt verrast en aansluit bij wie u bent.

We begrijpen ook dat uw wensen erg breed kunnen zijn bij binnenkomst. Daarom hebben we in ons experience center verschillende mogelijkheden inzichtelijk gemaakt en een verscheidenheid aan materialen beschikbaar. Onze interieurarchitecten kunnen u op deze manier uitstekend inspireren. Zo komen we samen al snel tot een goed idee van welke materialen en oplossingen u echt vrolijk wordt.

Een fotorealistisch ontwerp zodat u weet waar u aan toe bent

De technologie staat niet stil en dit brengt ook nieuwe mogelijkheden op design gebied met zich mee. Onze keukens op maat tekenen we digitaal voor u in. Voordeel hiervan is dat u van tevoren al een uitstekend idee heeft van hoe uw keuken op maat eruit komt te zien. Sommige ideeën zien er in de gedachte namelijk net wat beter uit dan in het echt, of moet uw partner nog even worden overtuigd door het voor zich te zien. Wij ervaren dan ook dat de fotorealistische ontwerpen een mooie meerwaarde bieden en het vertrouwen dat het ontwerp echt aansluit bij waar u naar op zoek bent.

Realisatie bij een interieurbouwer of leverancier

U geeft akkoord op uw ontwerp, maar dan begint de realisatie pas echt. Bij Het Interieurhuys werken we samen met een groot netwerk aan interieurbouwers en leveranciers. Het voordeel bij Het Interieurhuys is dat waarvoor u ook kiest, al onze keukens volledig op maat worden gerealiseerd. Met apparatuur leveranciers als Miele, Siemens en Bosch bent u ook verzekerd van de beste apparatuur. Onze werkbladen komen van Internationaal erkende partijen en worden compleet op maat gemaakt zodat ze perfect passen op uw maatwerk keuken. Luxe is op ons lijf geschreven en daar worden onze leveranciers dan ook uitgebreid op getoetst.

Perfecte aansluiting op uw woning door eigen interieurbouwers

De plaatsing van een keuken op maat verloopt pas gestaagd als dit door een vakman wordt gedaan die de bouw van een keuken als geen ander kent. Wij hebben daarom een eigen team aan interieurbouwers tot onze beschikking met tientallen jaren aan interieurbouw ervaring. Zo blijft het vakmanschap van de bouwer behouden en wordt alleen maar verder uitgebreid tijdens de realisatie van onze mensen. We kunnen dan ook veilig stellen dat het detailniveau van onze keukens een stuk hoger ligt dan de gemiddelde keukenzaak.

Wat kost een keuken op maat?

We begrijpen dat u benieuwd bent wat de kosten zijn van een keuken op maat, inclusief de luxe zoals wij deze realiseren.  We hebben bij Het Interieurhuys echter een brede range aan opties met daarbij passende prijzen. We de opties met u door en met welke prijsrange u rekening kunt houden.

Wat kost een keuken op maat bij onze leveranciers?

Het mooie aan maatwerk is dat, net als het product, ook de kosten van een keuken op maat afhankelijk is van uw wensen. Bij Het Interieurhuys zijn we fan van luxe merken zoals Miele en Quooker en werken we graag met kwalitatieve en duurzame materialen. Door deze keuzes kunt u uitgaan van een prijs vanaf de € 10.000 – € 15.000 voor een keuken op maat. Vanaf daar kunt u al uw creativiteit en wensen bij ons kwijt en daarom kunnen we geen eindprijs geven. We zijn namelijk al vaker verrast door onze bezoekers. Ook wanneer u met de meest uiteenlopende en unieke wensen komt, weten we altijd wel een weg te vinden met een eerlijke prijs eraan gekoppeld.

Wat kost een keuken op maat bij een interieurbouwer?

Wilt u werkelijk alles zelf kunnen bepalen en uw keuken op maat op een ambachtelijke manier hebben gebouwd? Dan is een keuken op maat gerealiseerd door een van onze interieurbouwers een optie die bij u past. Gezien dit veelal nog handwerk vereist door erkende vakmensen, liggen de kosten hiervan iets hoger. Wanneer u kiest voor een keuken op maat bij een interieurbouwer dan is de vanaf prijs zo rond de € 20.000 voor een simpele keuken. Het levert echter een schitterende keuken op die volledig zijn geld waard is als u wat extra’s wilt uitgeven voor uw maatwerk keuken. Dit is dan ook precies de rede waarom wij graag samenwerken met interieurbouwers uit onze regio.

Welke stijlen keukens worden gerealiseerd?

Een keuken op maat betekend bij ons ook echt maatwerk. Het mooie is dat u daarom niet aan een stijl verbonden zit. Lekker combineren en iets unieks creëren wat bij u past, vinden we dan ook het leukste wat er is. We laten u graag een aantal voorbeelden zien van stijlen die wij samen met de bewoners hebben bedacht.

Lekker vrolijk met deze speels moderne keuken

In hartje Breda mochten we deze karakteristieke singelwoning voorzien van een speels moderne keuken. De naturel kleuren met het witte marmer zorgen voor een persoonlijk design die het unieke van maatwerk extra ondersteunt. Met bar, inbouwkastenwand met nis en uitgebreid kookeiland is de keuken ook nog is van alle gemakken voorzien. Een prachtig voorbeeld van wat een keuken op maat kan bieden!

Diep design in modern dark

Een donkere keuken is ontzettend populair in de huidige tijd. Het donkere design van deze keuken staat dan ook sterk in deze lichte ruimte wat een prachtig contrast oplevert. Het grote kookeiland gecombineerd met ruime kastenwand zorgt voor een blikvanger waar menig woningbezitter vrolijk van wordt. Een keuken die de spotlichten volledig verdient.

Modern robuust voor een stoer en stijlvolle keuken

In deze klassiek moderne woning staat deze modern robuuste keuken totaal niet misplaatst. Deze bewoners hebben met een robuust doorlopend blad in betonlook genoeg ruimte om uitgebreid te koken en genoeg ruimte om lekker aan de bar plaatst te nemen. De verschillende nissen in de keukenkastenwand zorgen voor een mooie plek waar de decoratie de keuken een levendig en warm gevoel brengt. Een perfect voorbeeld van wat een puur maatwerk keuken wel niet te bieden heeft.

Wanneer is een maatwerk keuken de geschikte keuze?

Een keuken op maat is schitterend, maar ook wij zijn ook eerlijk als we aangeven dat een maatwerk keuken voor sommige bewoners beter geschikt is dan een ander. We hebben daarom de belangrijkste redenen opgesomd wanneer een maatwerk keuken een echte meerwaarde is voor uw woning.

U wilt een design volledig naar uw wensen

De eerste rede is er een die we het vaakst horen en dat is dat u de volledige keuze vrijheid wilt voor uw keuken. Door te werken op maat zijn er eigenlijk geen grenzen en dat zorgt ervoor dat u zo goed als alle combinaties kunt maken die standaard keukens vaak missen. Een robuust kookeiland met dik betonlook blad of een strak modern design met naturel eiken en wit marmer voor een onbetwiste Japandi stijl? De keuze is aan u en als uw woning een verlenging is van uw persoonlijkheid dan kunt u eigenlijk niet om maatwerk heen.

U heeft een specifieke ruimte waar standaard keukens lastig tot hun recht komen

Lastige hoekjes, balkenwerk of verhoogd plafond? Allemaal zaken waar een standaard keuken net niet lekker op aansluit. Een keuken op maat wordt vanuit uw ruimte ontworpen en daardoor kan deze altijd naadloos aansluiten op uw ruimte. Op deze manier lijkt de keuken en de ruimte een geheel en er is natuurlijk niets mooier dan dat. Het bespaard u daarnaast ook een heleboel gedoe en extra werk tijdens het plaatsen van de keuken gezien alle hoekjes en uitsparingen al bij de bouw zijn verwerkt.

U houdt van kwaliteit en u heeft hier wat extra voor over

De laatste rede wanneer maatwerk een goede keuze is, is wanneer u houdt van kwaliteit. Bij maatwerk heeft u de keuze uit kwalitatief en duurzame materialen en dat voelt u direct. Zit u graag dagen heerlijk te koken, dan is niets fijner dan dat uw keuken solide aanvoelt en alles meewerkt. Niets is vervelender dan kastjes die maar moeilijk open gaan of apparatuur die niet meewerkt. Met het beste hout, goede geleiders en de beste apparatuur komt u de komende tientallen jaren al een heel eind.

Uw keuken op maat door Het Interieurhuys in Breda

Bent u op zoek naar een keuken op maat en benieuwd wat wij voor uw woning bedenken? Plan dan een adviesgesprek in met een van onze interieurarchitecten en creëer een luxe maatwerk keuken in uw woning in Breda of in de regio daarbuiten. In ons experience center kunt u uw ontwerp tot leven zien komen en weet u precies waar u aan toe bent. We kijken dan ook uit naar uw komst!