Spring naar content

Naar een luxe keuken in vijf elementen

Heeft u er ooit eens over nagedacht waarom vrienden en familie zich allemaal in de keuken van een huis lijken te verzamelen? Ontworpen voor het bereiden en koken van maaltijden, heeft de keuken zich langzaam ontwikkeld tot het levendige hart van menig woning. Door het gebruik van een aantal luxe elementen kunt u deze ruimte omtoveren tot een waar kookparadijs waar u zich met vrienden en familie comfortabel in vermaakt. In dit inspiratieartikel geven we u alvast 5 elementen die uw luxe keuken een schitterende sfeer meegeven.

1. Een gezellige zitplek aan uw kookeiland

Het eerste element is onlosmakelijk verbonden met luxe en dat is het kookeiland. Wanneer u de ruimte heeft om een kookeiland in uw woning te plaatsen, dan raden wij u absoluut aan om voor dit prachtig stukje interieur te kiezen. De luxe van een kookeiland is dat u extra werkruimte tot uw beschikking heeft terwijl u een gezellige en huiselijk sfeer in uw keuken creëert. Met een stijlvolle bartafel vormt u gelijk een gezellige zitplek in huis waar de keuken zo gelieft om is.

2. Luxe design inbouwkastenwand

Een schitterend design is onlosmakelijk verbonden met luxe. Een design komt pas echt goed naar voren wanneer elk detail klopt. Met de kastenwand creëert u kastruimte welke voor een strakke, rustige en luxe uitstraling zorgt. Daarnaast heeft u beschikking tot een enorme opbergruimte waardoor de rest van uw keuken minimalistisch en schoon kan ogen. Bij Het Interieurhuys maken we onze ingebouwde kastenwanden op maat waardoor ze altijd precies aansluiten aan de wanden van uw woning.

3. Plaatsing, opstelling en design

Het vorige punt geeft het al aan: het design is een van de belangrijkste elementen voor een schitterende luxe keuken. Het design houdt alleen niet op met welk interieur er in uw ruimte past en hoe deze eruit ziet, maar begint daar pas mee. Waar uw keuken komt, hoe deze wordt opgesteld en hoe groot alles moet worden zijn vragen die allemaal invloed hebben op het uiteindelijke design. Deze onderdelen zorgen er daarnaast voor dat uw luxe keuken pas echt gaat stralen. Wanneer u niet precies weet waar u moet beginnen, helpen onze interieurarchitecten u graag om een plaatje van uw woning te maken waar elk detail klopt.

4. Minimalistische afzuigkap

Een grote zichtbare afzuigkap kan leuk staan in een landelijke of industriële keuken, maar in de moderne luxe keuken zit deze toch in de weg. Zeker wanneer u ervoor kiest om het kookblad in het kookeiland te plaatsen, geeft een afzuigkap veel van het open gevoel van de keuken weg. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht en dit is een kookplaat met ingebouwde afzuiging. Op deze manier blijft het open karakter van uw ruimte behouden en vormt u een open gevoel in uw keuken. Het is daarom niet voor niks een van de meest gekozen kookplaten voor een keuken bij Het Interieurhuys.

5. De juiste accentverlichting

Wat de afgelopen tientallen jaren een ondergeschoven kindje was; is de verlichting binnen de woning. Gelukkig is deze tijd voorbij en zijn de mooiste designlampen en welgeplaatste led-strips helemaal in. Wij maken hier gelukkig gebruik van want de mogelijkheden met verlichting zijn eindeloos. Met designlampen kunt u prachtige eyecatchers creëren die de stijl van uw woning extra accentueren. Ledverlichting is daarnaast uitermate geschikt om op een stijlvolle manier praktisch werklicht te maken. Voor elke woning is een passend lichtplan, waar onze interieurarchitecten u met plezier mee kunnen helpen.

Bent u op zoek naar een schitterende luxe keuken op maat?

Dan helpt Het Interieurhuys u graag verder met uw zoektocht naar uw droomkeuken. We hebben eigen interieurarchitecten in dienst die u in uw gehele interieuradvies kan voorzien.

U kunt hiervoor altijd vrijblijvend een afspraak maken. We verwelkomen u graag in ons experience center in Breda!