Spring naar content
inspiratie

4 manieren om een inloopkast in uw woning te verwerken

Een van de populairste interieurwensen is een inloopkast in de woning. De inloopkast is dan ook een heerlijke luxe en creëert een persoonlijke paskamer in uw woning. Zeker wanneer u veel kleding hebt, dan is er geen betere oplossing dan voor een inloopkast te kiezen. U heeft op deze manier meer dan genoeg ruimte om uw kleding op te bergen en deze op een stijlvolle manier te laten stralen in uw woning. Wat iedereen alleen niet weet, is dat er verschillende manieren zijn om een inloopkast in uw woning te verwerken. In ons nieuwe artikel geven we op deze vraag, antwoord door onze 4 populairste soorten inloopkastoplossingen met u te delen.

1. In een aparte ruimte plaatsen

Wanneer u een grote woning heeft en de ruimte kan missen, dan kunt u de keuze maken om een volledige ruimte in te richten naar een inloopkast. Voordeel hiervan is dat u de volledige ruimte naar dit doel kan benutten en over het algemeen genoeg ruimte hebt om deze ruimtelijk te laten ogen. Zo is er in onderstaand ontwerp naast ruimte voor de inbouwkasten, ook ruimte voor een kasteneiland en maatwerk zitgedeelte. Heeft u een kleine ruimte die al snel krap zal ogen? Dan sluit de tweede oplossing waarschijnlijk perfect bij uw woning aan.

2. Ruimtelijkheid met een open inloopkast

Heeft u een grote ruimte die ook een ander doel moet dienen of een ruimte aansluitend aan een kleine, afgesloten kamer? Dan is een open inloopkast een perfecte keuze voor uw woning. Zoals de naam al doet vermoeden is er geen harde grens tussen de twee ruimtes en kunt u er vrij binnen lopen door een opening in de wand. Voordeel hiervan is dat wanneer u een kleinere ruimte heeft voor de inloopkast, deze niet krap oogt door het open karakter van de ruimte. Hierdoor houdt u ruimtelijkheid in uw woning. Het brengt in beide gevallen wel enige verbouwkosten met zich mee, maar dan heeft u ook wat!

3. Kast als roomdivider plaatsen

Wanneer u uzelf niet gelijk in een verbouwing wilt storten, maar wel uw ruimte wilt scheiden in twee aparte gedeeltes, dan kunt u ervoor kiezen om een kast te plaatsen als roomdivider in de ruimte. Door maatwerk kunt binnen een dag voorzien zijn van een stijlvolle wand die niet alleen mooi is, maar ook extra opbergruimte biedt. U kunt door deze extra opbergruime er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een wand van de inloopkast op te offeren voor een spiegel. Zo oogt uw ruimte een stuk ruimtelijker en kunt u gelijk uw gekozen outfit in de spiegel zien.

4. Inloopkast combineren met zwart stalen deuren

Als laatste manier om een inloopkast in uw woning te verwerken, kunt u ervoor kiezen om een zwart stalen deur met glas als ingang van de kast te gebruiken. We verwachten dat we deze optie veel terug gaan zien de komende jaren, want zeg nu zelf, het ziet er ook prachtig uit! Het geeft uw ruimte dan ook een open karakter, maar met een duidelijke splitsing tussen de twee gedeeltes. Deze optie hebben wij bij Het Interieurhuys opgesteld in ons experience center. Wanneer u interesse heeft in deze optie, dan nodigen we u graag uit om eens te komen kijken.

De inloopkast voor uw woning

Bij Het Interieurhuys zijn we gespecialiseerd om het gehele traject naar uw interieur volledig op maat te verzorgen, met de mooiste interieurs tot gevolg. Wilt u graag weten welke inloopkast perfect past bij u stijl en uw woning? Dan inspireren wij u graag tijdens een gesprek met een van onze interieurarchitecten. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend een afspraak maken. We verwelkomen u graag in ons experience center in Breda!