Spring naar content
inspiratie

5 redenen waarom planten de finishing touch zijn van uw luxe interieur

Sinds enkele jaren zijn planten niet meer weg te denken uit uw luxe interieur, en terecht! Planten zijn niet alleen de perfecte finishing touch waardoor uw woonruimtes meer tot leven komen, ze hebben ook vele andere voordelen. Graag wijzen wij u op de 5 redenen waarom planten een echte must zijn voor uw luxe interieur.

 

1. Uw woning altijd voorzien van schone lucht

Niet alleen wordt uw humeur beter van een mooie kamerplant, u wordt er ook nog eens gezonder van! Kamerplanten bieden vele gezondheidsvoordelen omdat ze uw woning van schone lucht voorzien. Ze halen vervuilende stoffen uit de lucht én stoten het geabsorbeerde water terug uit in de lucht. Zo wordt de luchtvochtigheid in uw woning verbeterd, wat het levensgemak van uw woning alleen maar vergoot.

2. Zeg maar dag tegen stress

Door slechts drie keer per week, 20 minuten blootgesteld te worden aan een ruimte waarin u zich dichter bij de natuur voelt, kan uw cortisolspiegel binnen slechts 6 weken worden verlaagd. Dit zorgt ervoor dat u minder stress ervaart, wat een flink positief effect heeft op uw mentale welzijn.

Daarnaast bent u, door de opgedane ontspannenheid, maar liefst 15% productiever wanneer groen een overheersende rol speelt in uw luxe interieur.

3. Binnen no-time vol creativiteit

Naast dat kamerplanten u onbewust rustiger maken, maken ze u ook creatiever. Uit studies is gebleken dat wanneer u regelmatig uw ogen over een plant laat glijden, u beter in staat bent om zich opnieuw te concentreren. Daarnaast kunt u beter creatieve overwegingen maken wanneer u bijvoorbeeld aan het werk bent.

4. Tot rust komen door natuurlijke geluidsbarrières

Kamerplanten zijn daarnaast van nature goed in het absorberen, afbuigen en breken van geluid. Uw luxe interieur vol zetten met planten is dus een goede manier om ervoor te zorgen dat harde geluiden en echo’s een stuk zachter worden.

Zowel stengels als bladeren van planten kunnen geluid absorberen, maar planten met grote oppervlakten werken het beste. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een palm, een strelitzia of een ficus lyrata.

5. Voor een schitterende sfeer

Daarnaast heeft u natuurlijk nog veel meer manieren om planten te verwerken in uw luxe interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een behang met natuur- of plantenprint, of aan een plantenwand. Door creatief met planten in uw interieurruimtes om te gaan, kunt u een compleet nieuwe sfeer creëren waarbij de nadruk gelegd kan worden op rust, sereniteit in creativiteit.

Planten in uw luxe interieur

Planten kunnen niet alleen uw luxe interieur helemaal afmaken, maar ook nog eens een goede invloed hebben op uw gezondheid. Bent u benieuwd welke planten het beste staan in de verschillende ruimtes van uw huis? Lees dan snel ons artikel: “De beste kamerplanten voor iedere ruimte!