Spring naar content
inspiratie

Alle interieurtrends van 2022

Het nieuwe jaar komt steeds dichter bij. Zeker wanneer u op zoek bent naar een nieuw interieur, wilt u deze wel helemaal laten aansluiten op de nieuwste trends. Onze interieurarchitecten zijn daarom voor u op zoek gegaan en we hebben ze allemaal voor u opgesomd in ons nieuwe artikel.

Variatie bruintinten

Dat bruin weer trendy wordt, werd al duidelijk in ons blog van vorig jaar: de vier woontrends van 2021. Deze trend neemt alleen een hoofdrol aan in 2022. Bruin mag lichter worden en in meerdere tinten terug komen in het interieur. Gecombineerd met een zandtint op één muur wordt er een ingetogen en warme sfeer gecreëerd in uw woning. Een nodige frisse wind op het gebied van kleurgebruik in het interieur. Wij hebben al zin om met deze interieurtrend van 2022 aan de slag te gaan!

Ronde vormen

Een andere interieurtrend die doorbroken wordt is die van de strakke vormen. Rond komt namelijk steeds meer terug in het interieur. De ronde (bijzet)tafels en spiegels waren al terug van weggeweest en deze kunt u nu perfect combineren met ronde kleden, stoelen en lampenkappen. Wanneer in plaats van strak, van lekker speels houdt is het in 2022 dus het moment om uw interieur een mooie make-over te geven.

Buiten naar binnen

Een trend die zich over de laatste jaren steeds meer ontwikkelt, is buiten naar binnen halen. Waar eerst vooral planten populair waren, kwamen er vorig jaar al de natuurlijke materialen bij. In 2022 kunt u buiten nog meer naar binnen halen door het gebruik van droogbloemen en bamboe.

  • Droogbloemen: droogbloemen zijn een echte aanrader om te combineren met een vaas die op kleurgebied aansluit bij uw interieur. Op het gebied van grote is dan weer alles mogelijk. Een grote vaas met levensgrote droogbloemen als blikvanger, of kleine vaas als stijlvol detail: de keuze is aan u.
  • Bamboe: het mooie aan bamboe is dat u eigenlijk over uw gehele interieur er gebruik van kan maken. Een krukje of poef, lampenkap, tafel of room divider – waar we in het volgende stukje nog verder op ingaan – zijn allemaal opties voor dit natuurlijke materiaal. Het enige war u rekening mee moet houden is dat het goed past binnen uw interieur. Lichte interieurs met veel wit maar ook juist mat zwart zijn uitstekend geschikt voor het gebruik van bamboe.

Houten wandbekleding

Japandi was een andere trend die in 2021 helemaal trendy was en we zeker ook in 2022 nog veel gaan terug zien. Het verbaast ons daarom ook niet dat hout steeds meer terug komt in het interieur. Een mooie trendy manier om in 2022 houdt in uw interieur terug te laten komen is als wandbekleding. Houten latten op een bestaande muur of een stijlvolle room divider – van bijvoorbeeld onze vaste room divider leverancier Houtenroomdivider.nl – tussen twee verschillende ruimtes; met hout kunt u alle kanten op. Een aanrader wanneer u design wilt combineren met een warm gevoel binnen uw woning.

Brons

De laatste interieurtrend van 2022 in dit artikel is bij uitstekend geschikt voor het creëren van een luxe interieur in uw woning en dat is het gebruik van brons. Brons brengt een elegantie naar het interieur welke uitstekend is te combineren met donkere, diepe kleuren, maar ook bijvoorbeeld wit of grijs. Bijkomend voordeel is dat u daarnaast alle kanten op kunt met brons. Lampen, wanden, deuren, spiegels, deurgrepen en zelfs fronten gespoten in brons behoren allemaal tot de opties. Voeg daaraan toe dat brons ook nog eens tijdloos is en we begrijpen helemaal waarom dit materiaal trendy is in 2022.

Uw interieur in de trends van 2022

We hopen dat we u in ons artikel hebben geïnspireerd met de mogelijkheden van 2022. Wilt u daarom met een interieurarchitect aan de tafel zitten om uw wensen door te spreken? Dan helpen onze architecten u graag verder om iets prachtigs van uw woning te maken. Plan hiervoor een afspraak met ons in of kijk op onze contactpagina. We kijken uit naar uw komst!