Spring naar content
inspiratie

Dé 4 interieur kleuren van 2022 volgens onze interieurarchitecte Desirée

Bij Het Interieurhuys houden we van inspireren en het aanwakkeren om echt iets unieks van uw woning te maken. Hetgeen wat misschien wel het meest het unieke element van uw interieur bepaald, zijn de kleuren. Onze interieurarchitecte Desirée geeft u daarom inzicht in wat dé 4 interieur kleuren van 2022 zijn, zodat u helemaal trendy 2022 kan doorlopen. Benieuwd welke kleuren ze heeft gekozen? Lees dan vooral verder.

1. Roest als interieur kleur voor een sfeervol en warm 2022

Gezien we midden in een stormachtige winter zitten, kan het interieur wel wat warme kleuren gebruiken. Een trendy kleurtint voor 2022 die hier volledig aan voldoet is roest. Roest is dan ook vooral in het najaar een ontzettend populaire keuze zodat de koude en donkere maanden lekker warm kunnen worden trotseert. Roest is ontzettend goed te combineren met bijvoorbeeld zwart, bruin- en beigetinten. Door te combineren haalt u het meeste uit deze kleur die naast warmte, ook luxe en sfeer meebrengt.

2. Terug naar de 70s en 90s met urban interieur kleuren

De tweede trend is er een die we weinig in onze eigen interieurs toepassen, maar dat maakt hem niet minder populair. Urban is weer in en dan staan vooral de 70s & 90s centraal. Vrolijke, felle kleuren wakkere onze nostalgie aan. Dat betekent alleen niet dat uw hele interieur gelijk moet knallen van kleur. Een mooie urban blikvanger is genoeg om uw huis op te fleuren. Olive spring of oranje zijn twee van die kleurvoorbeelden die uw huis lekker trendy laten ogen en goed samengaan met andere populaire kleuren. Zo houdt u het design van deze tijd, maar heeft u een vrolijke knipoog naar het verleden.

3. Creëer rust in 2022 met nude tinten

Wabi Sabi. De Japandi stijl is razend populair en zet eenvoud, rust en stilte centraal in de woning. De kleuren die hier ontzettend goed mee kan worden gecombineerd, zijn nude tinten. Nude tinten zijn vrijwel alle kleuren die met een lichte huidskleur vergeleken kunnen worden. Roze, beige, lichtbruin en zandkleuren geven het interieur een zachte en rustige basis. Ondanks dat de interieur kleuren hierdoor perfect aansluiten bij de Japandi stijl, zorgt deze basis ervoor dat bijna alle stijlen met deze kleuren kunnen worden gecombineerd. Zolang u houdt van pure rust in uw woning, dan zijn deze kleuren zeker het overwegen waard voor uw interieur.

4. Aards voor een natuurlijk design

Aards is zo’n andere term waar u in 2022 bijna niet omheen kunt. Groen, marmer en donker naturel hout zijn alle kleuren die de afgelopen jaren zijn weg naar het interieur heeft gevonden en nog niet weg gaat. Net als nude tinten zorgen natuurlijk kleuren voor een rust in uw woning. Toch zorgen aardse kleuren voor iets meer spanning in het design, dan de meer steriele nude kleuren. De nerven in het hout en unieke structuur van natuursteen zorgen voor een uniek plaatje die het oog meer uitdaagt. Dit maakt aards een uitstekende keuze voor wanneer u van het buitenleven houdt en daarom buiten ook een stukje naar binnen wilt halen.

De interieur kleuren voor uw 2022

Benieuwd welke kleuren perfect bij uw interieur plannen van 2022 passen? Plan dan een adviesgesprek in met een van onze interieurarchitecten en creëer het luxe interieur van uw dromen. In ons experience center kunt u uw ontwerp tot leven zien komen en weet u precies waar u aan toe bent. We kijken dan ook uit naar uw komst!