Spring naar content
inspiratie

De beste kamerplanten voor iedere ruimte

In ons vorige artikel “5 redenen waarom planten de finishing touch zijn van uw luxe interieur” heeft u gelezen wat de voordelen zijn van het toevoegen van kamerplanten aan uw luxe interieur, maar welke plant komt nu in welke ruimte het beste tot zijn recht? Het is uiteraard altijd belangrijk om goed te kijken naar de positie van de kamer. Is er voldoende lichtinval? Staat er vaak een raam open waardoor er veel tocht is? Is het een koude of juist warme kamer? Wij nemen u per ruimte graag mee in de favorieten van Het Interieurhuys!

 

1. Een echte trendsetter voor in uw woonkamer

Een echte trendsetter voor in uw woonkamer is de ficus lyrata. Waarschijnlijk bent u deze plant al tegen gekomen op Instagram vanwege zijn mooie uitstraling en prachtige grote bladeren. De ficus lyrata is een echte binnenplant en straalt rust en kalmte uit. Deze plant moet op een consistente plaats staan, waardoor u niet te veel mag verzetten. Zoek daarom een mooie plaats uit met weinig temperatuurverschillen en deze ficus zal uw luxe interieur tot leven brengen. Andere stijlvolle opties zijn de paradijsvogelplant de ficus elastica en de monstera deliciosa.

2. Breng uw hal tot leven met deze planten

De hal is vaak een lastige ruimte om tot leven te brengen, en hier komt een plant dan ook echt van pas. De hal is vaak een koude, donkerdere ruimte dan de rest van het huis. Hierom is het belangrijk om een plant in de hal te zetten die dit klimaat ook aankan. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn de kamerpalm, philodendron, sanseveria of bamboepalm. Deze planten kunnen allemaal goed in ruimtes staan met indirect licht en kunnen uitstekend met temperatuurwisselingen omgaan.

3. Kom echt tot rust met de aspidistra in uw slaapkamer

Uw slaapkamer is de plaats waar u tot rust komt. Het is dan ook zeker iets om in het achterhoofd te houden bij het kiezen van de juiste plant. Een aspidistra is een vrolijke plant voor in uw slaapkamer en nog redelijk onbekend. Deze plant doet het op vele plaatsen goed, met uitzondering op plekken in direct zonlicht. Daarnaast heeft deze plant maar weinig onderhoud nodig, wat er ook weer voor zorgt dat u zonder stress van deze plant kunt genieten!

4. Genoeg keus in uw badkamer

In uw badkamer zijn er veel kamerplanten die het vanwege de hogere luchtvochtigheid enorm goed doen. Het toevoegen van een plant in een badkamer is ook nog eens een heel verfrissend accessoire dat zorgt voor extra ontspanning. Een aantal goede opties zijn de lepelplant, de nephrolepis exaltata, rodondenron en de prachtige alocasia zelena.

5. Als sfeermaker in uw eetkamer

Last but not least zijn kamerplanten ook echte sfeermakers in uw eetkamer. Vaak is hier net wat meer ruimte dan op andere plaatsen om een echte statement neer te zetten die zorgt voor een uitgesproken luxe sfeer. Zo zorgt de strelitzia nicolai en de calathea’s met hun grote, tropische bladeren voor een verfrissende uitstraling. Een andere aanrader is de Alocasia Zebrina, ookwel olifantsoor genoemd. Deze plant wordt door zijn postuur met unieke bladeren de blikvanger van de eetkamer.

Kamerplanten voor uw ruimtes

Bij een maatwerk interieur ondersteunen planten de sfeer in uw woning ook uitstekend. Wanneer u daarom graag een luxe sfeer in uw woning wilt creëren, dan denken onze interieurarchitecten graag met u mee. Met een juist kleurenplan kan uw woning namelijk volledig fris ogen met een paar kleine wijzigingen. U kunt hiervoor een afspraak in plannen met een van onze architecten via onze afspraken pagina. We kijken uit naar uw komst!