Spring naar content
inspiratie

De noodzaak van verlichting voor een meesterlijk interieur

Naast de meubels, materialen en design is de verlichting in de afgelopen jaren ook een echte hoofdrolspeler geworden in het interieur. Door de oneindige keuzemogelijkheden, unieke designs en snel verbeterde technologieën werd de rode loper voor de verlichting in het interieur verder uitgerold. Met deze nieuwe hoofdrolspeler is er alleen ook een probleem bijgekomen: de gigantische keuzevrijheid kan namelijk ook naar enige keuzestress omslaan. Het Interieurhuys inspireert u daarom graag met de mogelijkheden die perfect tot zijn recht komen bij uw persoonlijke stijl, zodat u de stress lekker links kan laten liggen.

Eerst over het praktische gedeelte van verlichting

Voordat we beginnen over welke designmogelijkheden u allemaal heeft voor uw verlichting, behandelen we eerste de praktische kant. Op deze manier weet u namelijk welk soort er in ieder geval in elke ruimte terug moet komen zodat u niet ’s avonds in het donker zit.

Een verlichte ruimte met basisverlichting

Er zijn drie soorten verlichting in de badkamer en de eerste die we daarvan behandelen is de basisverlichting. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze verlichting voor de basis en dit houdt in dat deze verlichting de ruimte volledig moet kunnen verlichten. Een sterke plafondlamp hoort daarbij tot de opties, maar ook een meervoud aan spots zorgt voor deze praktische basis.

 

Functionaliteit met taakverlichting

Het tweede soort verlichting is de taakverlichting. Alle lampen die een functionele functie hebben – en voornamelijk een gedeelte van de woning verlichten – vallen onder deze soort. Voorbeelden van deze verlichting zijn een hanglamp boven de eettafel of een wandlamp in de hoek van de ruimte. Met deze verlichting kunt u al veel richtingen uit met het design van uw woning en zijn over het algemeen de blikvangers van uw interieur.

En geef het gevoel mee met sfeerverlichting

De laatste is de sfeerverlichting en met dit soort kunt u perfect de finishing touch van uw interieur samenstellen. De verlichting wordt gekenmerkt door een zachte basis die ervoor zorgt dat de accenten binnen de woning worden gelegd. Een populair voorbeeld is het gebruik van ledverlichting die uitstekend geschikt is voor deze functie. Ook een zachte hanglamp boven uw nachtkastje is een voorbeeld van hoe u sfeerverlichting binnen uw woning kan gebruiken.

Verlichting voor elke stijl

Nu het praktische gedeelte is besproken, kunnen we gaan focussen op het leukste gedeelte. Met verlichting kunt u namelijk het design van uw woning versterken en stijlvol laten terugkomen. We nemen u graag mee in de vier populairste interieurstijlen en welke verlichting nu perfect past in deze stijl woningen.

Onze favoriet voor een modern interieur

Er zijn een verscheidenheid aan lampen die subliem in het moderne interieur tot hun recht komen. Als we alleen er één moeten kiezen, dan gaat onze keuze toch uit naar het merk Modular lighting. Met Modular kunt u rekenen op een exclusieve lamp die uw interieur een ongekend high-end en modern design meegeeft. Het assortiment rijkt zich van minimalistische spots tot unieke blikvangers. Een meerwaarde voor ieder modern interieur.

Maak een strak design nog strakker

Een product die niet mag missen in een strak design, is ledverlichting. Ondanks dat led-strips uitstekend geschikt zijn voor sfeerverlichting, zijn er tegenwoordig ook genoeg led-strips die meer dan genoeg lichtkracht hebben om als taakverlichting te fungeren. In combinatie met een strak wit interieur is ledverlichting een perfecte combinatie die eigenlijk niet mag missen in uw interieur.

Voel de luxe van hotel chic

Een visgraatvloer, zwarte jaloezieën, luxe behang en velvet meubels kan maar één soort interieur betekenen en dat is hotel chic. U maakt deze stijl pas echt af wanneer u kiest voor (rook)glazen hanglampen. Deze lampen geven aan het praktische een ongekend luxe design mee. De lamp is bij uitstek geschikt voor boven de eettafel, maar ook in de bijvoorbeeld de hal komt de lamp perfect tot zijn recht.

Of kies voor een vintage touch met deze lampen

Wilt u liever een vintage touch of uw vintage interieur helemaal afmaken? Het merk Schwung heeft een uitgebreide collectie van alle soorten lampen die uw interieur een vintage en chic uiterlijk geven. Deze lampen zijn bij uitstek geschikt om een stijlvolle blikvanger in uw interieur te creëren, maar wel op een rustige en elegante manier. De lampen zijn daarom goed te combineren met een modern interieur, maar ook met vintage.

Nieuwste verlichting trends

Wilt u in plaats van het beproefde plaatje de nieuwste trends in uw woning die uw interieur lekker fris laat stralen? Voor deze lezers hebben we die nieuwste verlichting trends opgesomd zodat u zeker weet dat uw interieur een echte trendsetter is op woongebied.

Uitgesproken blikvangers

De belangrijkste trend is dat hanglampen echt mogen opvallen in de ruimte. Uitgesproken designs en unieke kappen of bollen zijn dus perfect geschikt om uw interieur trendy te laten overkomen. Een voorbeeld die wij afgelopen jaar in een interieur hebben gebruikt, is de Tom Dikson melt lamp. Met deze lamp bent u verzekerd van een schitterende blikvanger die menig gesprek zal aanwakkeren. Deze lamp staat prachtig boven de eettafel, maar u kunt ook kiezen om de hanglamp in de hoek van de kamer te plaatsen. Zo creëert u een stijlvolle hoek waar design hoogtij viert.

Nog meer hanglampen met de ringlampen

Hanglampen zijn helemaal in en de tweede lamp behoort dan ook tot dit soort. Een enkele ringlamp geeft uw interieur een strak en chique design mee. Wanneer u meerdere gaat combineren, zijn ze volkomen geschikt om er een uniek, maar stijlvolle statement in uw woning mee te maken. Een lamp die we nog in veel interieurs gaan tegenkomen de komende jaren!

En deze hanglamp mag u ook niet vergeten

Het laatste merk die we uitlichten is ook verkrijgbaar als hanglamp, maar voor de verandering is deze ook verkrijgbaar als wandlamp en tafellamp. De lampenlijn van Bocci gaat van een eenvoudig design met eigentijdse uitstraling tot uitgesproken designstatments die zo uit een museum lijken te komen. De eenvoud van de 14 lijn van Bocci komt sterk naar voren in de badkamer van onderstaand project. Less is more!

Kies voor donker aardse kleuren

Natuurlijk zijn er naast de hanglampen ook veel meer mogelijkheden voor uw interieur. Wanneer u rekening houdt met de materialen die in zijn, kunt u eigenlijk elke kant op. In 2021 zijn de donker aardse kleuren echte trendsetters. Donkerblauw, zacht goud en brave ground zorgen voor een chique en rustige verlichting, wat perfect past in het interieur van dit jaar.

Een lichtplan voor uw interieur

Bent u op zoek naar een meesterlijke verlichting in uw woning? Onze interieurarchitecten gaan graag voor u aan de slag met een lichtplan waarvan uw interieur gaat niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk gaat stralen. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen via onze contactpagina, of plan een afspraak in en laat u inspireren.