Spring naar content
inspiratie

Dé vier woontrends van 2021

Een woning is een levend geheel waar altijd wel iets gebeurd. Net als de woning zitten de woontrends ook niet stil. In het nieuwe artikel van Het Interieurhuys nemen we u mee in de meest opvallende woontrends van 2021. Want zoals elk jaar zitten er weer verschillende trends bij die uw woning een lekker uniek en frisse uitstraling geven.

1. Gebruik van donkerblauw

De eerste woontrend van 2021 is er één die zichzelf al bewezen heeft in verschillende van onze projecten en dat is het gebruik van donkerblauw. Donkerblauw is namelijk volledig terug van weggeweest. De kleur brengt een sterk karakter naar de ruimte en hierdoor kunt u bij uitstek met blauw een uitgesproken sfeer in uw ruimte creëren. Ondanks het sterke karakter zijn er diverse combinaties met donkerblauw te maken. Zo staat het in combinatie met zwart spuitwerk en luxe meubels prachtig bij een kamer in hotel chic en is onderstaande woonkamer lekker speels door verschillende kleuren te combineren.

2. Natuurlijk met meer dan alleen planten

Planten staan prachtig in huis en ondanks dat de mogelijkheden met planten alleen maar groter worden, is het niet de meest opvallende trend van 2021 te noemen. De overkoepelende trend is een stuk opvallender en dat is dat buiten steeds meer naar binnen wordt gehaald. Natuurlijke materialen nemen een prominente plek in huis in. Keukenbladen van marmer, accessoires van goud, messing of koper en houtlook meubels worden alleen maar populairder. Het geeft de woning dan ook een rustige en ontspannen sfeer mee om even volledig tot rust te komen.

3. Van diep zwart naar diep bruin

Als tegenhanger van natuurlijk, staat het strak moderne design waar diep zwart een populaire hoofdrolspeler in speelt. Deze hoofdrol gaat alleen overgenomen worden. De diep zwarte kleur verplaatst zich steeds meer naar een diep bruine kleur die het meubilair een chique uitstraling geeft. Bruin is daarnaast een stuk tijdloser en mooi te combineren met andere materialen die de creativiteit en unieke uitstraling in het meubilair alleen maar bevorderd.

4. Toch nog op wereldreis met Japandi

Of het nu komt dat we aan huis gekluisterd zitten en behoefte hebben aan buitenlandse invloeden, of omdat het gewoon een ontzettend frisse stijl is: met Japandi haalt u het beste van Japans en Scandinavië in huis met één stijl. Japandi wordt gekenmerkt door een minimalistisch design met een praktische basis. Organische vormen, neutrale kleuren en zachte materialen maken van uw woning een vredig geheel.

De woontrend van 2021 voor uw woning

Bent u geïnspireerd geraakt om uw woning een frisse look te geven of in zoektocht welke woontrend van 2021 nou perfect past in uw toekomstig luxe interieur? Dan helpen onze interieurarchitecten u graag verder om iets prachtigs met u te creëren. Plan hiervoor een afspraak met ons in of kijk op onze contactpagina. We kijken uit naar uw komst!